Wednesday, November 03, 2010

Cintaku Musnah, Sampahku Dapat



Sampah oh sampah
Soalannya.  Normally, after uolls break dengan BG/GF kesayangan uolls tu, adakah uolls akan berkawan baik ? Tiada dendam ? Or just move along with your own life ? Takpe lah, aku pun malas nak tau apa jawapan uolls tu. Here I wanna share something with uolls who are used to be on this situations.


Cerita ni aku dapat dari kawan aku sendiri, yang mengalami situation itu. He is just broke up with his GF a few months ago. Oh, they are studies in a same placed. Dan apa yang aku dengar, dia tak berapa nak baik dengan ex dia tu. Walhal dia ada cakap yang diorang dah move on dgn life masing masing. Oh ya, diorang ni memang cintan habis. Aku tak nak cerita apa yang diorang pernah buat, tak baik mengaibkan orang ye pembaca sekalian. Ex dia pun sudah mempunyai BF baru. Tak handsome pun kawan aku cakap.


Yang tak bestnya, ex dia yang perangai cam haram ni selalu cerita benda buruk kat orang pasal kawan aku ni. Wahai slut, perlukah kau buat macam tu ? Sampai kawan aku ni nak bersosial dengan perempuan lain pun susah. What a shame, that poor girl is a whore. Semua benda yang dia pernah buat dengan kawan aku ni pun dia nak cerita. Watahek. Tak perlulah sampai begitu sekali wahai perempuan. Kasihan dia, kau dah ada BF baru sudahlah. Jangan lah kacau hidup dia.


Aku pun pernah jumpa ex dia ni berapa kali je. Muka innocent je der, aku pun ingat dia baik. Padahal perangai cam tahi kucing. Nak dijadikan cerita, beberapa hari yang lepas kawan aku ni ada exam katanya. Pada malam tersebut, dia nak study dengan housemates dia yang lain, nak stay up sampai pagi. Secara tiba tiba, ex dia datang rumah ajak housemates dia lepak. Dengan pantas housemate dia setuju walhal dorang nak study. Oke, fine. Kawan aku ni pun suruh la housemates dia print kan slip exam.


Setelah puas hu ha hu ha hu ha, housemates dia ni pun balik dan katanya slip exam tu disuruhnya ex dia print kan. Oke, kawan aku pun buat tak kesah je la. Sesudah pagi, dengan tak tidonya dia pergi ke kelas untuk menjawab paper. Ditanya nya kepada housemates dia, "mana slip aku ?" Nah amek. Check check Rock rock, rupanya takde. Oh, adakah si ex dia sengaja untuk mengkondemkan kawan aku ni supaya tidak dapat menjawab paper ? Watafuk. Last last kawan aku ni memang tak dapat jawab paper dan terpaksa lah dia repeat subjek pada sem akan datang. Semuanya kerana perempuan gila tu. Kasihan kan kawan aku tu ?


Rumusannya adalah, adakah ex dia masih berdendam dengan kawan aku ni ? Aku rasa diorang break dengan aman. Ex dia dah ada BF baru, apa lagi dia nak ? Pada pendapat aku, dia sengaja nak jatuhkan kawan aku ni. Tapi, apa motif dia ? Tak perlu rasanya. Jadi aku nak tanya, apakah yang perempuan mereng ni cuba buat ye ?


P/S : Ada tak readers yang gila macam ni kat blog aku ?

8 comments:

star itu bintang said...

cis . sepak laju2 bontot slut tuh .

sungguh kejam .

RaafikJahat said...

@star itu bintang
Ikutkan hati memang nak je sepak, tapi apa kan daya anak orang. Bahaya bahaya.

Hazzy Ishak said...

sengaja sengaja,
kalau dah cakap nak move on, so move on. tak payah nak kacau idop org lain.


geram pulak aku sebab dia tu perempuan. get a life lah

Cheq Tun said...

ketahuilah perempuan tidak pernah matang dalam soal cinta.

Cheq Tun said...

ketahuilah perempuan dalam soal cinta tidak pernah dewasa.

RaafikJahat said...

@Hazzy Ishak
Yeah, memang sengaja. Kasihan kawan i tu, tak dapat nak hidup dengan tenang.

RaafikJahat said...

@Hazzy Ishak
Yeah, memang sengaja. Kasihan kawan i tu, tak dapat nak hidup dengan tenang.

RaafikJahat said...

@Cheq Tun
Nampaknya, perempuan banyak menyebelahi lelaki. Terima kasih girls ! :D