Tuesday, November 30, 2010

Sudut mari mengata



Entry yang agak panjang dan mungkin menyakitkan hati.

Selamat hari Isnin. Esok sudah hari Selasa, lusa dah hari Rabu. Tulat pulak hari Khamis, lepas tu hari Jumaat. Okay, entry kali ni aku nak mengenengahkan berkenaan cara menulis entry, apa yang patut ada kat blog korang tu, dan juga hal-hal lain yang aku tak berapa suka. Sorry ye kalau ada yang terasa, aku terpaksa tulis. Sebab mata aku, telinga aku dah sakit melihat blog-blog yang sekalian rupa.

Cara menulis dalam blog yang betul.
Pernah tak korang nampak, dalam mana-mana blog yang korang pernah singgah segala perkataannya ditaip begini. 
"ak, aq, en, sukew, gilew, gewdik, shumey, comey, dan macam macam lagi."

 Atau yang ini, "nAMe AKu rAAfiK. uMo AKu 23 TaOn. AKu tInGGaL KaRT MiAMi FLoRIdA." 

Mesti pernah baca or nampak kan ? Okay lah. Kalau takat perkataan shumey ke comey ke boleh diterima lagi, kalau penggunaan ayat yang tidak berterusan. Kalau dah selalu sangat, annoying kan ? Lagi satu, apa motif korang buat blog, tapi cara penulisan yang hancus macam ni ? Tak ke susah orang nak baca ? Tu belum ditambah dengan yang berwarna-warni. Sakit mata nak membaca. Ye, aku tau tu blog korang, suka hati korang nak tulis camne kan, tapi jangan la melampau sangat. Biar mesra pembaca sikit.

Widgets.
Ni lagi satu. Kalau boleh, semua widgets korang nak letak kan ? Ye, boleh je nak letak tapi korang kena ingat. Tak semua orang ada internet yang pantas (macam aku ni). So, bila blog korang dah sarat dengan widgets yang tah pape tu, loading time akan ambil masa. Sebab blog korang tu berat sangat. Nak tunggu habis loading satu hal, kang tiba tiba blog tak best. (macam blog aku ni). Cuba limitkan sikit penggunaan widgets. Guna mana yang penting. Bila blog korang ringan, menarik baru best blogger yang lain nak singgah. Kan ?

Lagu/radio.
Okay, ni pasal lagu/radio pulak. Masa aku main Myspace dulu, aku ada letak widget ni kat blog aku. Setiap minggu aku tukar lagu. Oh, tu zaman Myspace, zaman 3,4 tahun lepas. Bagi aku, penggunaan widget lagu/radio ni boleh je letak. Tapi jangan la hiddenkan player tu, biar senang orang nak stop or pause lagu korang tu. Ni tak, masuk masuk je blog tu tiba tiba ada lagu. Melilau mata mencari mana player, tak jumpa. Sudahnya, close window aje lah. Sebab apa ? Kadang kadang mengganggu pembaca. Diorang masuk blog korang tu sebab nak membaca atau mencari info atau pape je la, bukan sebab nak dengar lagu. Ada faham ?

Paku Dulang Paku Serpih,
Mengata Orang Dia Yang Lebih.

Segala apa yang aku tulis ni adalah luahan hati. Aku minta maaf kalau ada yang terasa. Yeah, nobody is perfect man, aku pun ada je buat salah. Aku buat ni pun, mungkin untuk kebaikan korang juga kan. :)

Friday, November 26, 2010

Teka-teki paling susah #1

Hello readers, I've got something for ya. Something to read, and maybe with alot of laugh. Enjoi.

Raafik Jahat

Click to enlarge.

How was it ? Funny or not ay ? Gimme some feedback yeah. :)

How to make this comics ? Visit here. http://www.makebeliefscomix.com


Neon Tiger

Neon Tiger. Aumm.
Salam hari Jumaat dan salam bahagia kepada semua yang singgah, baca, kutuk dan blah. Haha. Hari ini aku nak updated entry best. Aku telah dipaksa untuk membuat tag ini oleh Miss Zarith yang garang tapi cantik. Moga-moga entry ni akan membuat dia dan korang semua bahagia. Haha.

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your notes.

Okay, tanpa berlengah lagi ayuh kita teruskan !

1. If someone says, "Is this okay?" you say :
I Won't See You Tonight - Avenged Sevenfold

2. How would you describe yourself?
Trouble Is a Friend - Lenka

3. What do you like in a girl?
A Dustland Fairytale - The Killers

4. How do you feel today?
Everything We Had - The Academy Is

5. What is your life's purpose?
Brompton Cocktail - Avenged Sevenfold

6. What's your motto?
Gimme half - The Devil Wears Prada

7. What do your friends think of you?
Doomsday - Atreyu

8. What do you think of your parents?
Ben Has a Kid - The Devil Wears Prada

9.What do you think about very often?
I Just Wanna Live - Good Charlotte

10. What is 2+2 ?
Airplanes - B.o.B Feat Hayley Williams

11. What do you think of your best friend(s)?
Time After Time - Saosin

12. What do you think of the person you like?
Neon Trees - Animal

13. What is your life story?
Lovely - Breathe Carolina

14. What do you want to be when you grow up?
Like A G6 - Far East Movement

15. What do you think of when you see the person you like?
Punkbitch - 3oh!3

16. What will you dance to at your wedding?
Everyone Nose - N.E.R.D

17. What will they play at your funeral?
Try Honestly - Billy Talent

18. What is your biggest fear?
Apology - Alesana

19. What is your biggest secret?
Wait and Bleed - Slipknot

20. What will you post this as?
Neon Tiger - The Killers

Taggie 20 peeps.
(Okay, randomly from my followers)


Okay, TEN is enough right ? So guys, do your work now. :D

Lady Gaga adalah seorang lelaki. For real !

For real ?
Yes, i know that most of you guys already read about this. Nevermind, i don't care. I want all my readers know about this. Their should know about this ! Yeah, Lady Gaga is a real GUY ! Yaw yaw, you guys should believe me. Im not lying tho. Instead, i found a video showing Just Dance Live ! That singer is a GUY ! Just watched this video, and you guys will know who Lady Gaga is.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Surrender The Dance Floor
Got cha ? Hoho. Just Dance by Lady Gaga, cover by Surrender The Dance Floor, from United States. Oh, their playing Electronica, Hardcore, Screamo. For more info, Google them. :)

Lady Gago pictures from RidzuanRichie.com

Tuesday, November 23, 2010

Lady Gaga ada resdung


Tengok title entry, memang gempak. Korang mesti tak percaya kan, yang Lady Gaga ada resdung. Ala, aku rasa semua orang dalam dunia ni ada resdung. Tak percaya jugak ? Tengok ni. 

Click untuk tumbesaran tulang

Haa, sekarang korang percaya tak ? Aku jumpa masa aku mencari info pasal rawatan resdung kat YouTube. Aku tak tau apa kaitan Lady Gaga dengan resdung. Haha.

Monday, November 22, 2010

Sejarah Snooker


Billiard atau Snooker adalah satu permainan yang famous dalam dunia ni. Famous la, sebab dalam arena sukan pun ada pertandingan snooker. Hehe. So, apa yang korang tau pasal snooker ni ? Tau asal usulnya ? Sejarahnya ? Aku akan beritahu, serba sedikit tentang asal usul permainan ni. Kalau ada salah dan silap, sila betulkan. Terima kasih.


Billiard atau Snooker pertama kalinya dimainkan padal awal abad ke-16. Pada masa tu, ia lebih dikenali sebagai “Gentleman’s game” kerana popularitinya kepada royalty. Oh, pada masa tu meja Snooker tiada side rails, lubang ataupun cushions, ia hanya mengandungi lubang untuk memasukkan bola. Jadi, setiap kali bola dimasukkan ia akan jatuh ke tanah. Bola pula, diperbuat daripada gading, lain dari billiard moden.

Pada abad ke-19, permainan ini menjadi sangat popular di kalangan Angkatan Bersenjata Inggeris yang ditempatkan di India. Pada asalnya, billiard adalah permainan untuk 2 orang yang dimainkan dengan 3 bola, 2 antaranya adalah bola kiu, satu untuk setiap pemain. Ini menjadikannya permainan versi multi-player. Maka terjadilah versi baru iaitu Pool dan juga Snooker, sama sedikit  seperti yang dimainkan sekarang. Pada masa itu, Snooker hanya dimainkan dengan 15 biji bola merah dan sebiji bola kiu dan pemain akan mendapat satu point untuk setiap bola merah yang dimasukkan. Pada versi berikutnya, barulah bola color iaitu kuning, coklat, hijau, biru dan pink ditambah.

John Roberts
Nama Snooker asalnya dari seorang Chamberlain yang memberi  komen pada seorang pemain yang terlepas satu pukulan. Lalu ia memanggil pemain itu, “a real snooker” kerana kekurangan pengalaman pemain itu. Snooker adalah sebutan untuk kadet tahun pertama. Secara rasminya, satu set peraturan untuk Snooker telah didraftkan pada 1882 di Ootacamund, Madras di India. Semasa Juara Billiard British, John Roberts datang ke India pada 1885, dia bertemu Chamberlain dan memutuskan untuk membawa permainan Snooker ke England.


Pertandingan pertama, English Amateur Championship secara rasminya diadakan pada 1916. Pada 1927, Joe Davis telah menganjurkan pertandingan Snooker-  Professional World Championship yang pertama. Pada masa itu, standard permainan tidaklah tinggi mana. Pada setiap satu game pun hanya mendapat 60 points.

Joe Davis
Snooker telah terkenal pada tahun 1930-an. Dan seterusnya sampailah sekarang. Oh, Snooker telah menjadi permainan kegemaran aku sejak tahun lepas. Dulu-dulu tu pernah la main, tapi tak macam sekarang. Setiap minggu aku mesti main. Tak pernah masuk tournament, sebab aku tak cukup bagus untuk masuk.

Sekian. Sumber dari Wikipedia.

DiGi BlackBerry Torch 9800 – Hot New Features

Oh my. Just receive an email from Nuffnang, tell me about this thing. Yeah, this thingy, about the new BlackBerry Torch 9800 specially brought to you by Digi. Dengan slogan Digi iaitu "Always The Smarter Choice", aku nak beritahu kenapa BlackBerry Torch 9800 ni akan membuat hidup aku bertambah hangat. Hehe.




Yeah, dengan kapasiti memory yang besar kini aku tak perlu risau lagi. Aku boleh upload masuk lagu kedalam BB Torch ni seberapa banyak yang aku mahu. Termasuk lah gambar, dan video. 


5 MP camera, cukup bagi aku untuk mengambil gambar dan juga merakam video. Puas hati dah ni.



Memudahkan lagi untuk aku berhubung bersama teman lain di Facebook, Twitter atau Blog. Mampu update dengan semua network dengan hanya single post. Juga memudahkan aku untuk browse internet sebab aku boleh bookmark mana mana site yang aku suka. Mudah dan cool kan ?

Antara features lain yang ada adalah :-


GPS - Yeah, aku memang perlukan GPS, sebab aku selalu sesat. Haha. Touchscreen, dan juga QWERTY - 2 dalam 1 memang memudahkan untuk typing dan juga navogation. Wi-Fi juga ada sekali ye. Juga mampu support 3G/Edge/GPRS.

Dapatkan Blackberry Torch 9800 dari Digi. Sebab murah, semua orang mampu memilikinya. Dengan Digi Smart Plan, korang boleh memiliki Blackberry Torch 9800 dengan hanya RM1,499. Ni sebab, kenapa ia murah:-

Surf SMART – Monthly Internet Unlimited plan for only RM 68
Call SMART – No minimum call usage
Save SMART – 100% rebate on the Internet Unlimited plan (terms & conditions apply)
Roam SMART – Unlimited data roaming for only RM 36 a day

See, I've told you right ? It's easy to get and also cheap. So, apa lagi. Dapatkan BlackBerry Torch 9800 anda sekarang !

P/s: Sumber diambil dari US.BlackBerry.com

Sunday, November 21, 2010

Weird Tattoos and Piercings

This is an entry about Piercings and Body Art (Tattoo). I mean, a weird one, that you guys never seen before, MAYBE. Well, just having a look at all of this crazy peoples.


Wedding ring.

Wolverine wannabe.

Zipper tounge.

Hardcore grandpa.

Need money ?

Checkered

Insane.

Craziest.

Hardcore granny.


Source from Squidoo.com and Hubpages.com

P/s : As a Muslim, we are not allowed to tattoo-ing and piercing. HARAM.

20 Ayat Memikat Wanita #2

Sekarang pukul 4.21am, aku masih berjaga. Bukan jadi jaga, tapi terjaga. Alang-alang terjaga, blogwalking + update blog + pimp my blog = tidur. :D

Oh, entry siri ke-2, cara-cara mengorat lelaki atau perempuan.  Apa, tak baca yang first punya lagi ? Takpe, click sini ye. Terima kasih, sama-sama. Okay, mari kita teruskan ye anak-anak murid. Dr.Love nak mula mengajar ni. Tumpukan perhatian semua.

  1. Don't be so picky... I wasn't!
  2. Falling for you would be a very short trip.
  3. Hershey factories make millions of kisses a day, but I'm asking for only one.
  4. I suffer from amnesia. Do I come here often?
  5. Is it hot in here or is it just you?
  6. Let's go behind that rock, and get a little boulder.
  7. Oh, I'm sorry, I thought that was a Braille name tag.
  8. Remember me? Oh, that's right, I've met you only in my dreams.
  9. Want to play conductor? You be the engineer and I'll go choo choo.
  10. What do you like for breakfast?
  11. You be the tree, and I'll wrap you like a Koala.
  12. You don't need car keys to drive me crazy.
  13. You might not be the best looking girl here, but beauty is only a light switch away.
  14. You sure have a great looking tooth.
  15. I wish I were sine squared and you were cosined squared, because together we could be one.
  16. I'm feeling a little off today. Would you like to turn me on?
  17. Do you have a mirror in your pocket? [No, why?] 'Cause I can see me in your pants.
  18. May I have some kisses up here, please.
  19. If a star fell from the sky every time I thought about you, then tonight the sky would be empty.
  20. My love for you is like diarrhea. I just can't hold it in.

Semoga berjaya ye murid-murid. Source from Romancestuck.com

Thursday, November 18, 2010

Gambar terbaru Daphne Iking dan Isobel

Oh boy. Is anyone here who don't know who is Daphne Iking. Demm, you guys should Google about her. Single Mom with a daughter name Isobel. Here is a new picture of them.


Daphne with her Isobel
Btw, happy 3rd birthday Isobel. :)

P/S: She is hot, isn't ? Source from her Blog.


Kek kahwin yang unik

Salam hari Khamis. Aku masih lagi dalam mood bercuti, so masa lapang ni aku isi kan dengan berblogging. Oh ya, beberapa hari lalu kakak aku ada menolong kawan dia pasal urusan kek kahwin. Kira dia tolong kawan dia tu untuk membuat tempahan kek kahwin. Kek dia memang unik, dan pelik untuk seorang yang berumur 27 tahun keatas. Hahaha. 



Unik ke pelik ye ? Tapi cool kan kek kahwin dia camni. Menurut info, pengantin lelaki ni memang minat sangat dengan Batman, patut lah dia nak kek kahwin camni. Apalah perasaan isteri dia kan ?


P/S: Korang rasa korang nak kek kahwin nanti camne ? :)


Cara memasang Float Button di sisi blog


Monday, November 15, 2010

Working Class Heroes



Happy Monday and Happy WEAK-days. Entry yang tak berapa pendek dari RaafikJahat.  This morning, i'm just having a interview at ING Insurance. Oh, aku bercadang untuk bertukar kerja, sebab ada masalah sedikit di tempat kerja aku sekarang. My friend, Don Amir - Vito is the one who helping me out to get this interview. 

"I've a lot of commitment. I've to pay car loan, petrol,
bills, and also for my social life. :)"

Contract for a year, weekends off, office hour working. time. Yeah, it's just the same with my job now. The different is, this is the REAL job. Professional one, its different with my recent job act. Oh, pray for me, Hopefully I'll get this job, cause I really need it. 

Cheers.

Saturday, November 13, 2010

Nissan Sunny Crossover Ferrari

Brand new edition by Nissan Sunny, a crossover with Ferrari. Dope, this is awesome bro.

Just imagine, Nissan Sunny x Ferrari. How will it looks like ?


Plus


It will be looks like this


Can you see that "Ferrari" sticker ? Haha.

p/s : Thank you to my friend,  Kamal for email me this picture.

Friday, November 12, 2010

Club Can't Handle Me Indian Style

Have you guys watched VC from Flo Rida, Club Can't Handle Me feat David Guetta ? That VC and the song is totally awesome right. Here I wanna share with you guys a VC by this one Indian dude.

I don't even know this dude name. My friend post on Twitter.
This dude is totally hillarious. Haha. Totally sick doh, you guys for sure will ROFL !





Thursday, November 11, 2010

Layari internet bersama Digi Broadband



Adakah anda seorang yang menggunakan Digi Broadband ? Aku guna Digi Broadband, untuk kerja kerja harian aku. or, untuk hiburan semata mata. Hehe. Aku buat entry ni sebab aku ternampak Ads from Nuffnang yang memaparkan Ads from Digi. So, aku nak kongsi pasal Digi Broadband ni. Apa package yang ada, promo-promo yang ada, berapa fees dia, dan lain lain lagi. Mari kita sambung dibawah ye.


Promo

See, a lot of package you can choose on their promo sections.
Click here for details.

Packages

Notes:
RM30 non-refundable advance payment (Malaysians & foreigners).

RM100 deposit (foreigners).

RM100 non-refundable registration fee for plans with modem.


You can subscribes from the lowest price from RM38.
Plus, if you subscribe 10GB and 16GB, you can get RM20 rebates for 6 months.
That means, if you apply for 10GB package, you only have to pay
RM88 for 6 months and RM108 after 6 months. Cheap ay ?

Click here for more details.

Murah murah mata rambang, apply la apa lagi.
Kalau korang rasa was was, kalau tempat korang tu ada coverage dia ke tak,
meh check kat sini.


Nampak tu ? Area rumah aku okay je. Tu yang kat Taman Melati tu. Hehe.

So, apa lagi yang korang tunggu ? Mari lah bersama sama layari internet dengan Digi Broadband. Sememangnya, BAGUS. :)

*Sumber dari Digi.com.my

Saturday, November 06, 2010

Kisah Sebuah Perkahwinan

Travis Barker and Shanna Moakler
Selamat Pengantin Baru kepada jiran bawah rumah aku. Yeah, aku baru balik dari majlis perkahwinan dia yang diadakan di sebuah dewan komuniti berdekatan. Makanan yang sedap, tetamu yang datang pun molek molek belako. Cantik woah, hehe. Tapi yang tak bestnya, dalam dewan tu PANAS. Disebabkan aku ni kuat berpeluh, maka bila kat dalam dewan tu aku akan jadi seperti seorang pemain FUTSAL. Woah, seksi aku dibuatnya.


Plus, aku dapat berjumpa beberapa jiran aku yang pernah tinggal dikawasan rumah aku. Ramai yang dah berpindah, so dapat lah aku jumpa few families. Dan yang paling tak best adalah soalan ini. "Kau dah kahwin ke ? Badan bosar je." Aik, uncle. Takkan lah badan besar je dah kahwin. Haish, kurang senang aku dibuatnya. Mungkin kebanyakkan orang yang dah kahwin ni akan bertambah berat badan mereka, maka aku pun jadi lah salah seorang dari mereka. Haih, im still single and available ye wahai GADIS GADIS sekalian. Haha.


Apa yang cuba aku nak kongsi atau bincangkan adalah, bilakah tahap umur yang baik untuk lelaki berkahwin ? 25, 27, 30 ? Tapi, kalau umur dah sampai masa untuk berkahwin, tapi duit, aset, dan harta tak cukup, tak boleh jugakkan ? Camne lah kau nak sara family kau, kalau takde semua tu. Kawan aku pernah cakap, kalau nak kahwin, cari perempuan yang kaya. Tapi, kita pun kenalah berduit juga. Start dari sekarang, kenalah kumpul duit, harta, aset. Dah cukup semua tu, terus kahwin. Buat apa nak tunggu ? Betul tak ?


Bagi aku, aku rasa umur aku 30 baru aku nak kahwin. Tapi kalau dah jodoh aku awal, Alhamdulillah seronoknya. Dapatlah aku hindarkan maksiat. Kan kan ? Kalau korang korang tu yang suka buat maksiat, silalah kahwin awal. Untung, hari hari dapat romen. Haha. Sekarang umur aku 23, so aku ada 7 tahun untuk aku kumpul duit, harta dan aset yang patut. Wah, kerja keras la aku sepanjang 7 tahun ni. Insyaallah, kalau ada rezeki, tercapai lah hasrat aku ni.


Oh, korang ada baca kan kat dalam perenggan pertama pasal dewan yang panas tu. Aku suka untuk mencadangkan kepada semua, yang nak buat majlis kahwin kat dewan tu, supaya buatlah kat dewan yang ada air-cond. Sejuk sikit tetamu yang datang. Ni tak, dah la panas, tak selesa. Kalau kat luar panas, dalam panas apa kau nak buat ? Dok dalam kereta, pasang air-cond ? At least, jaga lah keselesaan para tetamu yang datang. Baru dapat mengumpat borak dengan gembira kat dalam dewan tu. Okay guys ? :)




p/s : kepada sesiapa yang nak jadi GF aku, sila emailkan nama dan number telefon anda okay ? Haha.

Friday, November 05, 2010

10 Cara Break Up Dengan Baik #1

Have you guys wondering, what is the good way to break up with your BF/GF ? I will show you, HOW. :)

Click for enlarge.