Thursday, May 27, 2010

Nintendo-Core



Credit to Google


Hari ini aku nak kongsi satu jenis musik yang memang menjadi salah satu kegemaran aku iaitu NINTENDOCORE.


Apa itu NINTENDOCORE ?


Nintendocore is an electronic music genre. The genre is a derivative form of Metalcore that fuses typical metalcore elements with chiptunes and 8-bit music.


Camne boleh bangkitnya genre NINTENDOCORE ni ?


The movement was initiated by Horse The Band whose frontman, Nathan Winneke, also originally coined the term "nintendocore". They have released five studio albums that demonstrate this style, the first of which being Secret Rhythm of the Universe, released in 2000.


Instruments yang diguna pakai ?


Nintendocore frequently features the use of electric guitar, drum kits and other typical metalcore instrumentation along side electronic beats or video game music. Use of auto-tuned or synthesized vocals is present, but often limited, while screamed vocals are used heavily.


Band band yang memainkan genre ini ?


Sky Eats Airplane
Enter Shikari
iamerror
Go! With Fourteen O
Machinae Supermacy
Breakdance Kickboxer
Dilemma
Boyskout
Quallofill
The Electric Bloodbath
The Hunt For Yoshi
wecamewithbrokenteeth
No Substitute for a Healthy Smile
Dronebox




Sedikit video clip yang ingin dikongsi. Enjoi.






*
*
*
*

Ni lah Nintendo Classic console. Rindu je nak main game ni. :(

4 comments:

applesakura said...

sayer suke mario! hik3

xRaafikx said...

saya pun suka juga. :)

syafiqxsaifullah said...

hah.
betul ke htb yg mulakan?
p/s : sumber internet bukan semuanya betul...

xRaafikx said...

aku tulis berdasarkan fakta yang ada kat Wiki. kalau salah, aku mintak maaf ye.